top of page

Francis Gommans

Geboren

31 januari 1985

Begonnen met paardrijden

Eigen paarden:

2 hengsten, 2 ruinen en een merrie

Discipline

Dressuur

A Bit About Me

Van jongs af aan was mijn aantrekkingskracht tot paarden al groot. Wanneer mijn moeder met mij ging wandelen in de kinderwagen, kwam ik al rechtop in de kinderwagen wanneer ik een paard zag. Dat leide ertoe dat we regelmatig wat brood gingen brengen naar de paarden in de buurt, dat was dan echt een feest. Als kleuter vond ik het fantastisch mee te mogen lopen wanneer de paarden uit het dorp dan een paar straten verder naar stal gebracht werden. Tot mijn 6e jaar hebben mijn ouders mij en mijn zusje weten weg te houden bij de manege, maar na jaren aandringen mocht ik op mijn 6e dan echt op les. Hele weekenden en schoolvakanties bracht ik door op manege Bemelmans in Vaesrade, samen met mijn zusje. Mijn vader pakte de paardrijlessen, die hij al kind ook op deze manege volgde, weer op. Mijn moeder kon daarna niet achterblijven. Met het hele gezin volgden we spring en dressuur lessen en maakte we buitenritten. Ook mijn peetoom herpakte de hobby en kocht opnieuw een tweetal paarden. Vele vaste verzorgpony's en paarden verder kwam dan op mijn 12e jaar ons eerste eigen paard aan huis. Sindsdien zijn we nooit meer zonder eigen paarden geweest. Mijn moeder ging bij ons aan de slag als groom en mijn vader, mijn zusje en ik gingen beroepsmatig met paarden werken. Meerdere keren zijn we verhuisd om voor de paarden steeds een betere en grotere locatie te krijgen. Dit heeft ons uiteindelijk gebracht tot ons huidige woonadres in Duitsland, voorzien van binnenbak, 7 boxen paddocks en weides en een prachtige omgeving voor een fijne buitenrit. Door buren van mijn ouders te worden hebben we continue de zorg voor de paarden gedekt. Waar ik in de begin jaren met de pony`s en later ook met de paarden nog fanatiek op wedstrijd ging, heeft concours plaats moeten maken voor de vele studies die ik ging volgen. Na inmiddels 13 jaar aan opleidingen te hebben genoten breng ik deze kennis met passie bij elkaar om ruiter en paard verder te kunnen helpen in de paardensport. Zowel vanuit mijn kennis als fysiotherapeut, als paardenfysiotherapeut, mijn kennis in de psychologie van de mens, en vanuit de opleidingen in paardenhouderij en -fokkerij wil ik paard-ruiter combinaties lichamelijk fit krijgen en begeleiden naar een eerlijke en correcte training. Middels het geven van Masterclasses, workshop en lezingen op evenementen hoop ik mijn opgedane kennis aan een groter publiek te kunnen meegeven, zodat de toekomst van de paarden en de sport gezond zal zijn. 

Werk ervaring

2006 tot heden 

2009 tot heden

2019 tot heden

Werkzaam binnen de 1e lijns fysiotherapie praktijk, met als specialisaties psychosomatische fysiotherapie, Dry Needling en Mulligan.  

Gestart met mijn eigen praktijk voor dierenfysiotherapie 

Gestart met het geven van lezingen, workshop, masterclasses en voordrachten op evenementen, alle gerelateerd en het verbeteren van welzijn voor mens en dier. 

  • facebook
  • linkedin
  • Instagram - White Circle
bottom of page